vineri, 30 octombrie 2009

Din puţa gândirii

propensiunea spre perenitate a autorului frizează inefabilul

= înclinaţia spre eternitate a autorului e pe punctul să atingă nebunia fără a putea fi exprimată în cuvinte


M-am dat mare în chiloţi mici

Dimineţile mi le petrec împreună cu 'Răzvan şi Dani' la Antena 1. Şi în cadrul emisiunii se organizează fel şi fel de concursuri cu telespectatorii pe bază de mesaje electronice. Într-o bună dimineaţă au lansat un concurs pentru care trebuia ca telespectatorii să trimită poze cu ei înşişi în Londra. Şi, întrucât sunt fericita posesoare a câteva poze cu mine în Londinium, am trimis şi eu. Ca o isteaţă ce sunt, în mesajul care însoţea pozele am scris că ÎMI urez mult succes. În spiritualitatea mea incomensurabilă de măgar, am vrut să scriu că le urez şi lor 'succesuri'. Am ştes şi am înlocuit cu un mesaj simplu de succes, doreinduţle lor ceea ce mi-am dorit şi mie. Şi ce mai înger păzitor am avut!!! În multa mea înţelepciune am trimis mailul la o adresă scrisă greşit: în loc de neatZa am scris neata. Ei, probabil că sunt păţiţi cu de-alde mine, aşa că au creat şi o adresă cu neata care probabil înaintează mesajele la adresă oficială şi dă un mesaj automat de răspuns care sună astfel:

"Neatza!
am primit emailul tau :)

dar te rugam ca de acum inainte sa folosesti cu aceeasi incredere
neatZa@antena1.ro
O zi frumoasa sa ai,

Echipa"


Dacă rămâneam spirituală aşa cum am vrut iniţial? Oricum, am pornit cu dreptul în competiţie...
ÎMI doresc 'succesuri'... ce să mai zic?
Iată şi pozele cu care m-am înscris în concurs.

marți, 6 octombrie 2009

Greucenii

De! zmeule viteaz, vino să ne batem, în săbii să ne tăiem, în suliţi să ne lovim, ori în luptă să ne luptăm.

Pentru că avem şi noi cu ce să ne lăudăm!

Atunci

vs

Acum

vs

ps imaginile sunt luate de pe net.

luni, 5 octombrie 2009

Compania Naţională Poşta Română - nu doar eu

Colegul nostru a primit şi el un colet... A călătorit coletul din Anglia până în Sibiu 8 zile, iar de la Oficiul din Ştrand până pe Crişanei avizul a făcut 10 zile!!!
Genial!

vineri, 2 octombrie 2009

Am fost apostrofată

Eram la un curs la Bucureşti (da, cam ca domnul Goe, să nu mai rămân repetentă, Mamiţa s-a decis să mă ducă la Bucureşti, cu jumătatea mea cu tot, pentru un curs). Şi stând la curs cu telefonul pus pe silenţios, ca să nu dau dovadă de ciobănism, simt la cocis vibraţii. În pauză, mă uit să văd cine e. Număr necunoscut, deci... mi-am zis: o fi greşală.
A doua zi, în jurul aceleiaşi ore, din nou vibraţii în zona coxo-sacrală. În pauză, mă uit, acelaşi nr. din ziua precedentă. Mi-am zis, hai să văd cine e. Sun. Mi se spune de la capătul 'firului': 'Sunt de la X firmă de curierat. Doamnă, de când vă sun să vă aduc un colet. Vă tot sun şi nu vreţi să-mi răspundeţi' şi îşi continuă omul apostrofa, de mă simţeam deja vinovată. Cu toate că mă sunase o singură dată, cu o zi înainte. Şi îi spun că nu sunt în Sibiu, că mă întorc luni şi îl întreb dacă poate ţine coletul până luni. Amabil, îmi spune că e în ordine şi începe iar apostrofa. Că el, după 5 zile, trimite coletul înapoi, că dacă nu i se răspunde lui la telefon... bla-bla.
Încerc să-i spun că nu puteam vorbi la telefon că eram într-o şedinţă şi... aici fac gafa: dacă nu ştiu numărul, nu prea sun înapoi. Parcă i-am dat foc: 'Doamnă, să vă băgaţi numărul meu de telefon în memorie, să ştiţi altădată când vă sun, că dacă nu, eu trimit coletul înapoi... etc etc'
Evident că după terminarea conversaţiei am şi memorat numărul, de teamă ca nu cumva să mă prindă data viitoare pe picior greşit...
Aşa am fost certată de un curier.

ACTUALIZARE: Acum mă sună, de pe alt număr de telefon, nici măcar nu mai întreabă dacă sunt eu sau nu, ci doar să mă anunţe că iar am un colet. :)

Poşta Română revine în forţă

Am să îmi pierd minţile... De când cu experienţele anterioare cu Compania Naţională sus-numită, am făcut tot posibilul să evit serviciile lor de o calitate impecabilă, sublimă, dar care - calitate - lipseşte cu desăvârşire. Astfel că orice livrare am preferat s-o plătesc ceva mai scump, dar să-mi fie adusă la uşă, de un curier privat căruia să nu-i pese de prea multe detalii, decât să facă livrarea şi să-şi încaseze comisionul.
Astfel, am comandat nişte produse pe un site, produse pe care oricât m-am străduit, nu le-am găsit în magazin în Sibiu. Şi chiar am căutat. Pe site am selectat, ca de obicei, livrare prin curier rapid, mai scump cu cca 2 lei decât CN. Dar, decât să pierd vremea şi nervii pe la ghişee... mai bine plătesc 2 lei în plus şi mă caută ei pe mine. Când, ce să vezi, mă contactează administratorul site-ului respectiv:
- V-am livrat produsele solicitate prin Poşta Română.
- Auăleu... cum aşa? păi eu am ales livrare prin curier.
- Păi nu mai livrăm prin curier. Doar prin poştă.
- Şi opţiunea de pe site... ăăăă...
- Livrarea prin curier nu se mai face, dar pe site s-a uitat să se opereze modificarea.

...

Deja am prevăzut ce urma să se întâmple. Îi zic respectivei persoane că s-ar putea poşta să nu-mi elibereze coletul întrucât adresa pe care am dat-o e a firmei unde lucrez şi nu bate cu cea din buletin. Mi se sugerează o delegaţie sau împuternicire din partea conducerii firmei cu care să pot ridica produsele. Mă gândeam: cum să nu? Doamna Director exact de coletul meu nu mai poate. Şi, în nerozia mea, fac o încercare. Mă duc la poştă fără împuternicire, să-mi încerc norocul (ce-o fi ăla?). Deşi era cu plată ramburs, iar numele meu nu e chiar dintre cele mai răspândite, evident că 'oficianta' mă trimite să-mi fac rost de împuternicire, că nu poate da coletul oricui. Că, zice ea, cu numele ăsta pot fi atâtea persoane. Probabil şi profilul meu dădea de bănuit. Mă gândeam, da, cred ca multe persoane or fi Monika Silea...
A doua zi, solicit firmei o împuternicire. Mi se acordă. Mă gândeam ce s-o fi crucit Doamna Director când o fi văzut ce solicit eu. Şi victorioasă că totul a mers ca pe sfoară - fără să trag pe sfoară pe nimeni - mă îndrept spre oficiu să-mi ridic coletul. Îi înmânez 'oficiantei de serviciu' avizul, buletinul şi ÎMPUTERNICIREA semnată şi ştampilată. Îmi aduce femeia coletul şi când începe să proceseze datele, îmi zice:
- Împuternicirea NU îmi trebuie, pentru că livrarea e pe numele dvs.

NB: în 'colet' (a se citi 'plic') erau 6 m de sfoară cerată de-aia pentru coliere artizanale...

Cum îţi aşterni, aşa vei dormi

Aşa zice o vorbă românească. Şi pentru asta se pare că s-au inventat:

  • perne pentru dormit pe spate
  • perne pentru cei care dorm pe burtă
  • perne pentru cei care dorm pe o parte

Oare cele din ultima categorie or fi împărţite la rândul lor în două tipuri: de stânga sau de dreapta?